Nallen, den mest klassiska av tröstegivande leksaker, står i fokus i Frölunda. Inte bara i sagans och teaterns form – även nallar som behöver vård eller ekipering har anledning att ta en sväng om Kulturhuset under hösten.

Värsta tänkbara scenario: Lillebror har tappat bort sin nalle! Men ett-, två- och treåringarna i publiken kan vara lugna, i slutet av föreställningen, efter att Lillebror flippat ut i ett luftgitarrsolo, kommer den luddiga vännen tillrätta.

För nallar i alla åldrar

Ja, sagostunder och teater med favoritgosedjuret nallen i centrum blir det i massor under hösten på Frölunda Kulturhus, för barn i alla åldrar.

Och för nallar i alla åldrar. Även de som har kommit lite till åren och som kan behöva en hälsoundersökning är välkomna, den 26 oktober, då de plåstras om och på köpet får information om Nallesjukhuset och insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Nallekläder i öppen verkstad

Är det bara en lättare uppfräschning av garderoben som behövs, finns det rikliga möjligheter för den händige lille nalle-föräldern. I den öppna verkstaden kommer det, inte minst under höstlovet, att tillverkas både dräkter och accessoarer till nallar med varierande preferenser och storlekar.

Nalle-temat inleds med bland annat sagostund den 8 oktober, och avslutas inte förrän utställningen Björn L:s fantastiska resa stänger den 16 november.

6E8E.jpg
Foto: Colourbox