Under sommaren har det funnits möjlighet att skicka in namnförslag på maskoten för EM i friidrott 2006. Nu är det dags att välja vinnaren bland fem finalistnamn. Vilket förslag som vinner avgörs via en sms-omröstning som pågår fram till den 28 augusti.

Dryga 1.400 fantasifulla namnförslag har kommit in till EM-kansliet under sommaren, i tävlingen om att hitta ett namn till evenemangets maskot, den kaxiga tranan.

”Svårt att välja”

Nu har en jury valt ut fem bidrag, och fram till den 28 augusti går det att rösta på namnen via SMS. De fem namnförslagen är: Allwin, Shakespear (”Spear” betyder spjut), Atle, Reco och Jane the Crane.

– Det är fantastiskt roligt att det är så många som engagerat sig i tävlingen, berättar Annika Modig, maskotansvarig från EM.

– Folk har klippt och klistrat, skrivit sånger och rim och varit väldigt kreativa. Det var svårt att välja endast fem bidrag.

Priser lottas ut

Tävlingen avslutas med final under Finnkampen den 28 augusti. Den som lämnat in det vinnande bidraget vinner två biljettpaket till alla tävlingsdagarna samt två EM-Pass.

De som röstat på det vinnande bidraget har chans att vinna mobiltelefoner, maskotsouvenirer och en tidnings- prenumeration.

Fotnot:
Läs mer om sms-röstningen på länken nedan.