Vinnaren får årskort. I april är det dags att inviga Angereds nybyggda bad- och ishall. Innan dess måste den få ett namn. Därför bjuder nu idrotts- och föreningsförvaltningen in till en namntävling. Startskottet går den 10 januari och bidrag kan lämnas in fram till slutet av månaden.

− Vi letar efter att bra och slagkraftigt namn. Anläggningen har haft arbetsnamnet Angereds bad- och ishall, men den är så mycket mer än så och det ska synas i namnet, säger Katarina Elfverson, juryns ordförande och verksamhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Tävlingen består av två delar och alla får delta, privatpersoner och skolelever. Den som har skickat in det vinnande namnförslaget får ett årskort på stadens bad- och fritidsanläggningar.

Beslut fattas 4 februari
Samtidigt går det att gissa på antalet inkomna bidrag. Den som kommer närmast vinner en heldag på anläggningen i Angered, antingen för sig och tre vänner, om man tävlar som privatperson, eller för hela klassen om man deltar som skolelev.

Den 31 januari ska bidraget ha kommit in för att var med i tävlingen. Redan den 1 februari träffas juryn för att komma fram till ett förslag som presenteras för nämnden den 4 februari.

Juryn är sammansatt av representanter från bland annat idrotts- och föreningsförvaltningen, Angereds stadsdelsförvaltning, Higab, Angereds föreningsliv och ungdomar från Angered.