Spelar i Bältespännarparken. Nu repar Kulturskolans blåsorkester Blown Away för fullt de sista veckorna innan det är dags för spelning. Den 4 juni spelar orkestern för ingen mindre än Kungen Carl Gustav när han hälsar på Göteborg under firandet av Göteborg 400 år. 

Blåsorkestern Blown Away har funnits i över tio år och består för närvarande av tvärflöjt, klarinett, valthorn, trumpet, trombon, tuba. 

– Och så har vi piano och slagverk också, berättar Anna Ström som är musikalisk ledare för orkestern tillsammans med Michael Osbeck.  

Orkestern består av 16 barn och ungdomar i åldern 12 till 19 år och alla går på Kulturskolan Hisingen. 

– Men alla barn i rätt åldersspann är välkomna till oss, oavsett i vilken del av staden de bor, säger Anna Ström. 

Historisk konsert

Den 4 juni spelar Blown Away för Carl Gustav när Kungen gästar Göteborg under paraden som går från Götaplatsen till Gustav Adolfs Torg. Orkestern kommer att stå placerad i Bältespännarparken. 

– Det kommer att bli jättekul och ungdomarna är verkligen taggade på den här historiska konserten. Just när Kungen kommer passera så får vi verkligen se till att ta i ordentligt, säger Anna Ström. 

Repertoaren kommer bestå av klassiska svenska sommarlåtar som Den blomstertid, Nu grönskar det och svenska nationalsången. Men det ges också plats för några låtar från melodifestivalen, bland annat Piccadilly circus.  

Konserten börjar 11.15 och pågår i en halvtimme.