Fyllda av Göteborgskärlek. Kärleken till Göteborg är den gemensamma nämnaren bland de närmare 70 bidrag som nu tävlar om att bli signaturmelodi för stadens 400-årsjubileum. Och som sig bör var det med endast en minut till godo som det sista tävlingsbidraget lämnades in.

– Vi stängde röstningen klockan 00.00 natten till fredag och fick in vårt sista bidrag 23.59. Precis som det ska vara alltså. Jag har bara hunnit lyssna litegrann än så länge, men vi ser redan nu att det finns riktigt fina musikskatter bland bidragen, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för 400-årsjubileet 2021 på Göteborg & Co.

Mia Samuelsson tackar för alla bidrag som kommit in till tävlingen om Göteborgs signaturmelodi.

Både proffs och amatörer
Musiktävlingen har varit öppen för både proffsmusiker och amatörer och bland bidragen finns gott om exempel på båda kategorierna. Här finns allt från ensamma röster med gitarr till komplicerade kompositioner med flera instrument. Att många texter liknar varandra är däremot inte så konstigt, med tanke på temat. Men det finns också de som verkligen sticker ut.

– Alla handlar om kärleken till vårt Göteborg och det finns till och med flera olika låtar med samma titel, vilket inte är så konstigt. Temat är ju vår älskade stad.

Nu tar en jury vid och lyssnar igenom alla låtar och väljer ut ett mindre antal som allmänheten sedan får rösta bland.

Finalisterna presenteras 17 december
– Precis som under Melodifestivalen väljs ett antal låtar ut som göteborgarna sedan får lyssna och rösta på. Men innan dess återstår ett stort arbete med att välja ut finalisterna. Vi har ett par veckor på oss att lyssna igenom alla bidrag, vilket ska bli väldigt spännande.

Jakten på signaturmelodin är en del av innovationstävlingen Brewhouse Award och finalisterna presenteras den 17 december. Därefter får allmänheten vara med och rösta fram vinnaren, som avslöjas på Brewhouse den 31 januari.

– Jag vill också passa på att tacka alla som deltagit med bidrag, det är otroligt roligt att se att så många vill vara delaktiga, säger Mia Samuelsson.