Eriksberg på Hisingen förvandlas till en maritim festplats när båtarna i Volvo Ocean Race anländer i slutet på maj. Det blir festtält för 7.000 personer, många aktiviteter, kappseglingar, uppvisningar och musikunderhållning. Det omfattande programmet presenterades på måndagen.

Den 31 maj kommer de tävlande segelbåtarna i den världsomspännande kappseglingen Volvo Ocean Race till Göteborg. De stannar till den 8 juni. Det är första gången i tävlingens 28-åriga historia som man gör ett stopp i Skandinavien. Under dessa nio dagar är det en lång rad arrangemang kring Eriksberg.

Eriksbergs festplats är öppen för alla och det är gratis att komma in. Vid Eriksbergs bockkran kommer tävlingsbåtarna och besättningarna att hålla till.

7.000 i festtältet

I festtältet för 7.000 personer blir det underhållning. Bland andra kommer Barbados, Uno Svenningsson, Göteborgs Symfoniker, Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Elisabeth Andreassen och Cirkus Cirkör och Joe Labero.

Men det blir också en rad aktiviteter. Till exempel köra motorbåt i simulator, provdyka i bassäng, eller lära sig att skota och hissa segel. Det blir också kappseglingar, seglarskola för barn och ungdomar, sjöräddningsuppvisning, flyguppvisningar, match racing och drakbåtsrodd. TV kommer också att direktsända från platsen.