Aktiviteter hela veckan. Vildmarksupplevelser, klättring, karneval och klimatsmart boende. Det är något av allt som de nordöstra stadsdelarna har att erbjuda. Under höstlovsveckan går det att få smakprover genom att besöka Nordstan.

Under hela temaveckan går det att se utställningen Min plats på kartan, med filmer om boendes berättelser om platser. På plats finns också en karnevalsutställning från Hammarkullen och Ingos världsmästarbälte i boxning.

Temaveckan inleds på tisdagen klockan 12.30 av landshövdingen Lars Bäckström och Anna Johansson (S) från kommunstyrelsen. Därefter visas filmen ”Drömmar i nordost” som gjorts av Carl-Pontus Hjorthén och Martin Jönsson, kända för filmen om Blåvitt – de sista proletärerna.

Resten av veckans dagar vigs åt olika teman. På onsdagen invigs Planetafestivalen, med musik och dans från hela världen. På torsdagen handlar det om näringslivet i nordost, då bland annat de kända solcellsbalkongerna från Gårdsten flyttar in. På fredagen blir det kulturella smakprover, med gästuppträdande från Angereds Teaters nycirkusföreställning Cargo och boliviansk karnevalsdans med CD Libertad. Lördagen ägnas åt sport och friluftsliv. Då går det att prova på bland annat klättring och orientering.

Arrangemanget samordnas av Utveckling Nordost.