Försmak under kalaset. Den som använder spårvägen för sina transporter genom staden inser snart att allt är möjligt i det rullande vardagsrummet. Under Göteborgs kulturkalas lanseras nu Allsång på spåret. Under onsdagskvällen ges en försmak av den nya satsningen.

För ett år sedan körde Shirin Alemdar igång allsång på Djurgårdslinjen i Stockholm. Tillsammans med en musiker har hon bjudit in företag, körer, svensexor och andra slutna sällskap att gå ombord för att ta ton.

D04_2.jpg
– När jag var liten sjöng vi alltid i bussen på väg ut till landet. Det är den där känslan jag vill försöka att fånga, säger Shirin som inför Göteborgssatsningen anlitat Thomas Andersson som allsångsledare. Tillsammans kommer de att finns på Ringlinjen under onsdagskvällen för att ge göteborgarna en chans att sjunga sig genom staden.

– Vi kör fyra 25 minutersturer – med start från Drottningtorget klockan 18.00, 18.30, 19.00 och 19.30. Då bör vi hinna med sju sånger och lite mellansnack, tror Shirin som tillsammans med Thomas Andersson försökt att anpassa repertoaren efter en göteborgsk publik:

Kan bokas för slutna sällskap
– Det brukar bli en bra blandning mellan traditionella sånger och schlagers men inför onsdagen har vi tränat på både ”Knö dej in…” och ”Du är välkommen till Göteborg”.

Efter onsdagens premiärturer hoppas Shirin Alemdar att Allsång på spåret ska etablera sig på samma sätt som i Stockholm. I slutna sällskap kommer det även ges möjlighet att boka catering och något som släcker törsten under resan.

74C6.jpg

Foto: Yolanda Gomez