Dags för invigning av Julstaden. 30 november invigs Julstaden Göteborg med ett halvtimmesprogram på Götaplatsen. Julstaden smygstartar i Brunnsparken klockan 16 då julbelysningen tänds. Där utlovas dessutom snö.

Julstaden Göteborg genomförs för 14:e året. Klockan 17 på torsdag avgår ett fackeltåg med lucia och över hundra elever från Hvitfeldtskas musikklasser från Gustav Adolfs torg till Götaplatsen. Klockan 17.30 börjar det halvtimmeslånga programmet på Götaplatsen.
Under ceremonin delas Vardagshjältepriset ut för första gången. Ljuskonstverket på Göteborgs Konstmuseum tänds under ceremonin. Det gör även resten av Julstadens belysning.

Snö i Brunnsparken
Julstaden smygstartar i Brunnsparken, som har dekorerats med granris, vinterplanteringar och ljusslingor för att lysa upp i vintermörkret och göra området trevligt för alla som rör sig där. Klockan 16 tänds julbelysningen i Brunnsparken. Det kommer att spelas julmusik och bjudas på varm glögg och pepparkakor. Arrangörerna garanterar dessutom snö.

Innerstaden Göteborg leder Platsskapande aktiviteter i Brunnsparken i samverkan med bland annat Vasakronan och Trygg, vacker stad, park- och naturförvaltningen.

Projektet Platsskapande aktiviteter i Brunnsparken är något av en tjuvstart i arbetet med upprutningen av Brunnsparken som startar nästa år och pågår fram till år 2021.

Gå på julpromenad
Från och med 30 november går det också att bli guidad genom Julstadens utsmyckning genom appen Gothenburg Guides. Julstadspromenaden är tillgänglig fram till 7 januari och tar användaren med från Lilla Bommen till Götaplatsen. Promenaden tar cirka 45 minuter och innehåller tio där användaren får veta mer om staden, ljuset och julen.

– Det är ett bra och enkelt sätt att uppleva Julstaden. Appen är helt gratis och finns på både svenska och engelska, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden.

206E.jpg

Foto: Beatrice Törnros