500 000 gäster varje år. Lisebergs vattenpark Oceana kan börja byggas efter beslut i Lisebergs styrelse som också har skrivit avtal med byggentreprenören NCC. Planen är att vattenparken ska stå klar om drygt tre år och den väntas ha upp emot 500 000 gäster varje år.

För tre år sen sa Göteborgs kommunfullmäktige ja till Lisebergs planer på expansion med upplevelsehotell och vattenpark. I oktober förra året började bygget av Liseberg Grand curiosa hotel och nu är det också grönt ljus för bygget av vattenparken. Den ska heta Oceana och temat är inspirerat av Göteborgs historia och Ostindiska kompaniet i kombination med Liseberg.

Sandstränder och fartfyllda åk

 Ytan för bad blir nästan 6000 kvadratmeter inomhus och 4000 kvadratmeter utomhus. Där kan gästerna uppleva alltifrån lugna sandstränder inomhus till fartfyllda åk.

– Min personliga favorit är ”boomerangon”. I den åker du sex personer samtidigt. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs jubileumsprojekt.