Bada från 1 juni! Plaskis i Majorna fylls med vatten under tisdagen och den 1 juni öppnar badet för sommarsäsongen. “Det är väldigt populärt att bada där”, säger Peter Elheim, enhetschef, parkenheten, Göteborgs Stad.

Plaskis vid Mariaplan är en damm som byggdes på 1930-talet. Under våren har den använts av skejtare och för megaloppis. Men nu förbereds Plaskis för sommarsäsongen.

– Vi tömt dammen och tvättat den, så att poolen är fräsch. Under tisdagen fyller vi den med vatten så att Plaskis är badklar till 1 juni, säger Peter Elheim som även berättar att det finns en utomhusdusch vid toalettbyggnaden att använda innan och efter badet.

Värme efter väder

Plaskis fylls med kallt vatten och det tar drygt en dag att fylla dammen. Ju varmare det är utomhus, desto varmare är det i vattnet. Dammen är ungefär 30 centimeter djup och cirka 1000 kvadratmeter stor. Plaskis är i behov av upprustning och därför pågår en förstudie som är klar till hösten.

– Vi har haft dialog med boende, gjort en kulturinventering och sett vad som skulle kunna göras med platsen och framför allt vattenanläggningen. Planen är att göra upprustningen så att den är klar sommaren 2024, säger Peter Elheim.

Plaskis öppnar 1 juni och är öppen till 31 augusti.