Modernt och tillgängligt efter renovering. I flera år har Hammarbadets simhall och gym varit stängda för renovering. I våras blev renoveringen klar och simhallen smygöppnade. Från och med september är även gymmet öppet och det firas den 9 september med en invigning av hela anläggningen.

Leif Ångqvist. Foto: Thomas Johansson

– Vi vill fira och uppmärksamma folk på att hela Hammarbadet nu är öppet. Det här är en chans för Hammarkullebor och andra nyfikna att komma och se lokalerna och bli inspirerade till ett mer aktivt och hälsosamt liv, säger Leif Ångqvist, enhetschef för Angered Arena och Hammarbadet.

Hammarbadet består av en simhall och ett gym. Simhallen har en mindre och relativt grund bassäng som framför allt används till simundervisning och av föreningsliv. Bassängen är också öppen vissa tider för allmänheten.

”Passar bra för nybörjare och ovana”
På ovanvåningen ligger gymmet. Här finns bland annat en avdelning där man kan träna styrka och kondition i stationsform, så kallad cirkelträning. Det är en enkel och säker träningsform som inte kräver några förkunskaper.

– Hammarbadet – både simhallen och gymmet – passar särskilt bra för de som är nybörjare och ovana. I den lilla och grunda bassängen kan man träna vattenvana och simning och på gymmet är redskapen och maskinerna enkla att förstå sig på även om man är helt ny, säger Leif Ångqvist.

På onsdagskvällar är både gym och simhall öppna endast för kvinnor.

– Det är viktigt att öka simkunnigheten men också att få göteborgarna, framför allt de som i dag är fysiskt inaktiva, att börja röra på sig. Hammarbadet ligger i ett område där både hälsostatus och simkunnighet är lägre än i socioekonomiskt starkare områden. Därför väljer idrotts- och föreningsförvaltningen den här strategin för att höja simkunnigheten och öka folkhälsan, säger Leif Ångqvist.

Foto: Sam Brinkenbro