Lammen har anlänt till Slottsskogen. På fredag öppnar Barnens zoo för säsongen. Då kan alla göteborgare som är nyfikna på djurens värld komma och titta på lamm, killingar, kycklingar och kaninungar. Sedan ut- och ombyggnaden förra året finns mycket att upptäcka och lära.

När Barnens zoo öppnade 2010 fanns många nya inslag som är tänkta att lära barnen om djur och natur. Till exempel en trädslinga som berättar om svenska träd, en hoppgrop där barnen kan försöka hoppa lika långt som haren och en fjärilsträdgård.

-Fjärilsträdgården blev klar i höstas. Vi ska göra en rovdjursslinga framöver också. Vi utvecklar det hela tiden, säger Anette Wigeborn-Bergström, naturpedagog vid park- och naturförvaltningen.

Barnen utanför staketen numera
Sedan ombyggnaden får barnen inte längre gå in till djuren i deras inhägnader.

-Det har gått jättebra. Barnen ser djuren väldigt bra ändå. Djurskötarna tar ut djur ibland och barnen kan klappa djuren när de kommer fram till staketet också, säger Anette Wigeborn-Bergström.

Nya djur
I år finns två nya djurarter på plats, Mellerudskanin och Dala pälsfår. Båda är utrotningshotade. Nytt för i år är också två trädjur, ett får och en get, i naturlig storlek som barnen får klättra på och leka med. Den populära ponnyridningen finns kvar.

Anette Wigeborn-Bergström välkomnar alla barn till Barnens zoo som håller öppet fram till någon gång i mitten av september.

-Här finns många fina små lamm att titta på just nu!