600 kvadrat för ökad delaktighet. Smygöppningen var redan i höstas. På onsdag 7 mars öppnar Hammarkullens nya aktivitetshus på riktigt. ”Målet med satsningen är att öka invånarnas delaktighet och inflytande”, säger Lisa Rosengren, samordnare i stadsdelsförvaltningen Angered.

Aktivitetshuset Hammarkullen är ett samverkansprojekt mellan stadsdelsförvaltningen Angered, Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen. Alla välkomna att boka in sig efter behov.

– Hammarkullen har ett rikt och levande föreningsliv och engagemanget bland de boende är stort. Det har länge funnits ett stort behov av fler samlingslokaler och mötesplatser. Det ska också underlätta för människor i Hammarkullen att skapa en meningsfull fritid och fungera som en naturlig mötesplats, fortsätter Lisa Rosengren.

Utsmyckning pågår
Redan under hösten smygöppnades lokalerna, som sammanlagt är på 600 kvadratmeter. Nu pågår arbetet med att utsmycka lokalerna på Bredfjällsgatan och få en ännu trivsammare miljö.

– Vi gör det tillsammans med invånarna och föreningarna i Hammarkullen, som ju är de som ska använda lokalerna. Det skapar en delaktighet och ett stort engagemang från alla inblandade.

Invigning på tisdag, öppnar på onsdag
Från och med onsdag 7 mars är boende, föreningar och grupper som är aktiva i Hammarkullen välkomna att boka timmar. Invigningen är mellan klockan 17.00 och 19.00 på tisdag 6 mars.

– Kom och titta hur lokalerna ser ut och träffa andra som också är intresserade av Aktivitetshuset. Vi bjuder på underhållning, alkoholfria drinkar och lättare tilltugg, säger Lisa Rosengren.