Tjugonde säsongen. Den musikaliska isshowen En julsaga, det nya området Midvinter, dagliga julkonserter på lilla scenen och en ny upplevelse vid huvudentrén. Detta och mycket annat väntar när Jul på Liseberg nu öppnar för tjugone gången. Klockan 16 på fredagseftermiddagen öppnas grindarna.

Liseberg lägger 20 miljoner på årets julsäsong. Över fem miljoner ljus, 1500 ekologiska granar, tre ton konstsnö och fem kilometer julgransgirlang väntar besökarna.

– Vi har satsat mer än någonsin på nyheter till Jul på Liseberg i år och den största delen har gått till En Julsaga. Showen kommer bli mer spektakulär än någonsin och med ett varmt julbudskap; att vara tillsammans och ta hand om varandra. Precis det julen ska handla om, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Isshowen En Julsaga är Lisebergs version av Charles Dickens klassiska saga om den vresige Ebenezer Scrooge som letar efter meningen med julen. En annan nyhet är området Midvinter vid Balder och Valkyria, inspirerat av den fornnordisk mytologi och Kung Bore, med tre stora levande eldar och gnistrande iskristaller.

Foto: Liseberg