Bäst i test. När svenska folket fick tycka till om vilken julmarknad de tycker bäst om hamnade den på Liseberg etta. Klockan 16.00 på fredagen startar årets Jul på Liseberg. Nytt för i år är bland annat klassiska baletten Svansjön.

I en Sifoundersökning beställd av SJ är jul på Liseberg Sveriges bästa julmarknad. Under fredagen öppnar Liseberg – pyntad med mer än fem miljoner juleljus, fem kilometer julgransgirlang och 1300 granar. Tidigt på morgonen tändes den 116 meter höga ljusjulgranen i Lisebergstornet för att nu lysa upp i vintermörkret hela vägen fram till nyårsafton.

Lisebergs vd Andreas Andersen är förväntansfull inför kvällens premiär.

Satsar 15 miljoner
– Varje år när vi öppnar Jul på Liseberg tänker vi, att nu kan det inte bli bättre. Men varje år har vi fel. Så är det också i år – årets Jul på Liseberg är större, mer påkostad och vackrare än någonsin säger Andreas Andersen.

Runt 15 miljoner kronor har satsats på årets julsäsong, videoprojektionerna och den nya isbaletten. Allt för att skapa den sagolika miljön runt isbanan. Balettsagan Svansjön visas i helt ny tappning på isen. Till tonerna av Tjajkovskijs klassiska kompositioner väcks kärlekshistorien till liv på isen, med några av Sveriges främsta konståkare.