Ska fyllas med verksamhet, Det är invigning och öppet hus på Mötesplats Rannebergen den 23 januari. Tanken är att boende i området ska fylla huset med verksamhet. “Vårt mål är att vara ett komplement till det som redan finns, därför blir det aktiviteter för alla från 16 år och uppåt”, säger Julia Lundell, verksamhetskoordinator för Mötesplats Rannebergen.

Mötesplats Rannebergen är ett idéburet offentligt partnerskap, IOP, mellan Bostadsbolaget, Socialförvaltningen Nordost, Idrotts- och föreningsförvaltningen och den idéburna föreningen Reningsborg som tog initiativet till partnerskapet. Julia Lundell berättar att innan Angereds centrum byggdes ut med nytt bad och stora livsmedelsbutiker fanns det plats för ett mer levande torg även i Rannebergen.

– Nu känner vi att vi vill återskapa och förnya Rannebergen med mer service för alla som bor här. Under flera år har vi märkt att det blivit värre och värre, segregationen ökar, det finns många fördomar och de som bor här känner sig bortglömda av politikerna. För några år sedan startade Vårt Rannebergen, av Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen, därifrån kommer grunden till partnerskapet vi har nu, säger Julia Lundell.

Mycket aktiviteter för vuxna

Den 23 januari är det invigning av och öppet hus på Mötesplats Rannebergen. Göteborgslokaler har gjort i ordning lokalen så att den ska passa för många olika aktiviteter och mötesplatsen ligger bredvid Maträtt som öppnade i våras. Verksamheten ska vara ett komplement till det som redan finns i området, det finns en en kooperativ fritidsgård för ungdomar och Lights on efter skoltid. Därför ligger fokus på 16 år och uppåt på mötesplatsen.

– Det kommer att vara mycket aktiviteter för vuxna, träning, hälsa, jobbmöjligheter och kultursatsningar. Man ska ha någonstans att umgås på och vara tillsammans med andra i området, men också känna att man kan utveckla sig själv och de färdigheter man redan har, men inte kan göra någon annanstans.

Jobbat hårt med etableringar

Kathleen Hahne är centrumutvecklare på Göteborgslokaler och hon berättar att de jobbat hårt med att få etableringar till Rannebergen.

– Vårt primära syfte är att fylla våra lokaler och se till att det blir en mötes- och handelsplats igen. Vi har kommit en bra bit på vägen i Rannebergen och har knappt några lokaler kvar att hyra ut, säger Kathleen Hahne.

Göteborgslokaler bjuder på nygräddade pannkakor utanför Mötesplats Rannebergen i samband med invigningen och öppet hus som är mellan klockan 14 och 18.  Lokalen hyrs av Bostadsbolaget.