Omvandlas inför 2021. 2019 slog Jubileumsparken besöksrekord med drygt 105 000 besökare. Under 2020 ska parken omvandlas från tillfällig till permanent för att stå redo för jubileumsåret 2021. 

– Hittills har parken befunnit sig i en testfas. Mycket av det vi prövat har blivit väldigt omtyckt av göteborgarna och parken har redan förvandlat Frihamnen från ett hål i stadsväven till en plats där många vill uppehålla sig, säger Jessica Segerlund som är platsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling.

Mycket av det som varit på prov blir kvar, fast i något uppiffad form. Den populära allmänna bastun, till exempel, och utomhusbadet som ska byggas ut till en större anläggning med ett flytande saltvattensbad.

Öppet som vanligt
– Vi kommer också att skapa fler platser för lek och möten. Vissa saker kommer att ersättas, och andra behöver få lite renovering eftersom de ju bokstavligen har älskats i bitar, säger Jessica Segerlund.

På grund av upprustningen kommer det vara lite stökigare i parken under 2020. Men det är öppet som vanligt så besökarna kommer att kunna se den permanenta parken växa fram plats.

Fortsätter utvecklas efter 2021
Den permanenta parken ska vara klar i juni 2021. Men det är bara en första etapp, berättar Jessica Segerlund.

– Det kommer mera, och vi kommer att fortsätta involvera göteborgarna i processen. Och de fantastiska aktörer som redan flyttat in som Café Fluss och Porto Libre! Frihamnen är fortfarande ett stort område så vi behöver vara många som fyller platsen med bad, möten, lek och liv, säger hon.