Livesändning på Facebook fredag kl 07. Julgranen på Liseberg tänds på fredag 20 november tillsammans med Räddningsmissionen. Evenemanget livesänds på Lisebergs Facebook-sida.

Se grantändningen på Lisebergs Facebooksida

Det väckte stort engagemang bland göteborgarna när Liseberg i oktober meddelade att de inte hade ekonomisk möjlighet att tända julgranen i år. Många hörde av sig och flera ville skänka pengar för att granen skulle kunna tändas. Det fick Liseberg att tänka om.

– I år blev det tydligare än någonsin att julgranen för många symboliserar hopp och värme, något vi alla kan behöva i vintermörkret och i situationen som hela vårt samhälle befinner sig i just nu. Därför känns det extra bra att låta vår samarbetspartner Räddningsmissionen tända upp granen i år, en organisation som utför ett viktigt arbete med att sprida just hopp, ljus och värme till alla göteborgare, framförallt till de som inte alltid syns och hörs, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Insamling till Räddningsmissionen

Liseberg hoppas att de som ville skänka pengar till granen i stället stöttar Räddningsmissionens arbete med utsatta människor. Tändningen av granen livesänds på Lisebergs Facebook-sida klockan 7 fredagen den 20 november. Då startar också insamlingen till förmån för Räddningsmissionen.

– Det är en stor ära för oss att vara med när julgranen tänds i år. Liseberg och Räddningsmissionen är två organisationer som på olika sätt verkar för att skapa ett medmänskligare Göteborg. Tillsammans får vi sprida ljus och hopp i en svår tid, säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen.