Ska lysa ända till 21 februari. Tusentals ljus tänds i Göteborg på fredag 6 november, däribland det stora röda hjärtat vid Lejontrappan som blev väldigt populärt förra året. I mitten av november kommer också Lisebergs stora julgran att tändas.

– Det känns extra viktigt att lysa upp Göteborg i år och det känns bra att kunna starta tidigare än vanligt. Ljus gör att vi mår bra och det skapar trygghet i staden. Något som märks i dialogen vi haft med medborgare och aktörer, säger Madeleine Rexius, koordinator på Göteborg & Co för Julstaden.

Lysande körsbärsträd på Järntorget

Den här vintern kommer ljusen att lysa ända till den 21 februari. Förutom bekanta ljussättningar från tidigare år blir det också några nyheter. På Järntorget kommer körsbärsträden att lysas upp och vid första advent inleds Julstaden som i år har ett nytt program.

– Utöver att belysa stan, jobbar vi för fullt med att kunna bjuda göteborgarna på en fin och säker Julstad i år, givetvis utifrån de råd och rekommendationer som staden och Folkhälsomyndigheten gett. Mer info kommer inom kort men att det blir mycket ljus och temat kommer vara hjärta kan vi avslöja redan nu, säger Jennie Heidenfors, projektchef på Göteborg & Co.

Foto: Göteborg & Co