Håll koll på vad som händer med Fill. I helgen lanserar Ungdomssatsningen en ny mobilapp som samlar alla roliga saker som är på gång i Göteborg – konserter, sportevenemang eller kulturupplevelser. Allt är gratis, vänder sig till ungdomar och går hand i hand med helagbg.

– Det händer så mycket bra saker men det finns ingen samlad bild över utbudet. Många ungdomar finns på mobilen, därför har vi gjort en app där man kan hålla koll på aktuella aktiviteter, säger Jörgen Ståhl, fritidskonsulent på Fängelsets kulturhus.

Det finns några enkla kriterier för vilka aktiviteter som får vara med på Fill.nu. De ska vara gratis och vända sig till ungdomar mellan 16 och 20 år. Dessutom ska aktiviteten ställa sig bakom värderingarna för #helagbg.

– #helagbg är ett initiativ som visar att du inte gör skillnad på människor, aktiviteten är öppet för alla oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning, säger Jörgen Ståhl.

Vill nå ut till unga i hela stan
Aktiviteterna sorteras under tre olika kategorier – musik, sport och kultur. Både små och stora arrangörer välkomnas och målet är att Fill ska bli så geografiskt heltäckande som möjligt.

– Vi har fått en massa intresserade som vill lägga ut aktiviteter. Bland andra Brewhouse, Backateatern, Röhsska, Fryshuset och Världskulturmuseet.

I dagarna görs ett vykortsutskick till 6 300 ungdomar inom Ungdomssatsningens centrumregion.

– Sedan fortsätter vi sprida Fill, den är till för alla ungdomar i hela stan, säger Jörgen Ståhl.