På lördag är det premiär för Bergsjöfestivalen. En avslutning på sommarens aktiviteter och en start för en ny tradition. 22 kultur- och idrottsföreningar med lika många olika aktiviteter och live-band som spelar allt från kubansk till bosnisk musik.

– Jag fick en idé om att vi borde ha en lite festligare avslutning på allt som vi har gjort i sommar i Bergsjön, så jag föreslog en festival. Alla tyckte att det var en grym idé, och nu är det dags, säger Samuel Asmelash, fritidsledare på Backens fritidsgård i Bergsjön.

Många inblandade

Sommaren har inneburit bland annat sommarskola, kollo, ”samboleken” med olika bollsporter och ”Bergsjöfixarna” som har gjort fint runt om i Bergsjön. Många har varit inblandade, och alla ska hitta något att glädjas åt på Bergsjöfestivalen.

– För de minsta barnen blir det ansiktsmålning och möjlighet att åka häst och vagn vid Galaxens stadslantgård. De äldre kan prova på basket, karate och handboll eller njuta av alla mångkulturella sång- och dansuppvisningar. Alla är välkomna, inte bara Bergsjöborna, säger Samuel Asmelash.

Bergsjöfestivalen hålls lördagen den 3:e september, börjar klockan 14.00 och slutar ungefär klockan 22.00.