Grillkorv, överraskningar och goda råd om hundar väntar alla hussar, mattar och deras fyrbenta vänner när Hundbiten, den efterlängtade hundrastgården vid Gamlestadstorget, invigs på lördag.

Gamlestaden är en hundtät stadsdel och det har länge funnits önskemål om en plats där hundägare kan rasta och släppa sina hundar. Stråket vid Gamlestadstorget ses också av de boende som den mest otrygga platsen i hela stadsdelen.

Ska drivas av ny gårdsförening

– Hundbiten är verkligen efterlängtad! Här skapas en ny mötesplats. Hundägare är ofta ute vid alla tider och alla väder och det ökar närvaron i området, berättar projektledare Lena Tunborn från föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden.

Rastgården kommer att drivas av boende genom den nybildade gårdsföreningen Hundbiten.

– Det är ett gäng väldigt engagerade unga tjejer och killar i Gamlestaden som varit med att starta föreningen tillsammans med Hyresgästföreningen och Poseidon. Det känns väldigt roligt, säger Lena Tunborn

Tillkommen genom bred samverkan

Rastgården, som ligger på gräsytan mellan Gamlestadsbro och spårvagnshållplatserna har kommit till genom bred samverkan i stadsdelen. Göteborgs Stad har upplåtit marken, bostadsföretaget Poseidon har betalat staketet, föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden och Hyresgästföreningen står för belysningen och trafikkontoret kommer att stå för den löpande elförbrukningen.

Vid invigningen, som börjar klockan tolv på lördag, kommer en hundinstruktör att berätta om vad man ska tänka på när man släpper hunden lös tillsammans med andra hundar. Arrangörerna utlovar också aktiviteter, grillkorv och överraskningar.

Fotnot:
Från den 1 maj förra året ska hundar enligt den lokala ordningsstadgan vara kopplade i närheten av skolor, förskolor, fritidshem och lekplatser. Frågan om ett generellt koppeltvång ska införas i Göteborg kommer att tas upp på kommunstyrelsens möte den 30 mars.

46F8.jpg