Ersätter Slottsskogsrinken. En ny modern ishall ska byggas i Slottsskogen och ersätta Slottsskogsrinken. “Det känns väldigt bra att breddidrotten ska få en ny, riktigt bra ishall”, säger Ulf Bengtsson, projektledare på fastighetsbolaget Higab som ägs av Göteborgs Stad.

Slottsskogsrinken är utsliten och saknar viktiga funktioner som till exempel omklädningsrum, förråd och serveringsmöjligheter.  Före sommaren börjar den gamla rinken att rivas och en ny ishall ska börja byggas på samma plats så snart som möjligt.

– Nya Slottsskogsrinken ska vara en mötesplats för föreningslivet och anpassas för främst

konståkning, teamåkning, ishockey och parasporter på is, säger Ulf Bengtsson.

En modern anläggning

Higab har skrivit avtal med Skanska som totalentreprenör för byggprojektet. Det blir en modern och funktionell anläggning med café och plats för cirka 300 personer i publiken. Det gör att det är möjligt att ha tävlingar och andra publika evenemang. Föreningarna får en anläggning med bättre tillgänglighet och omklädningsrum i samma byggnad.

Ett lyft för föreningarna

 Anläggningen är ritad av Tengbom arkitektkontor och ska smälta in i omgivningen.

– En del material från den gamla byggnaden kommer att återanvändas, som till exempel välfungerande kylaggregat, men den nya anläggningen kommer bli ett lyft för föreningarna jämfört med den nuvarande, säger Ulf Bengtsson.

Planen är att den nya ishallen ska vara klar hösten 2023. Idrotts- och föreningsnämnden och kommunfullmäktige tog beslut om en ny ishall under 2021.