Lekfull ingång till samtidskonsten. Första lördagen varje månad kommer Göteborgs Konsthall att ägna två timmar åt nya satsningen, For Fun. En drop in-verkstad med start i oktober för både barn och vuxna med möjlighet att titta, lyssna och skapa själva.

− Alla är välkomna, barn som vuxna. Tidigare, när vi har haft liknande aktiviteter, har vi märkt att vuxna är minst lika intresserade som barnen av att skapa själva, säger Cornelia Cederleüf på Göteborgs Konsthall.

For Fun smygstartade med ett fåtal tillfällen redan i våras. Nu är konceptet färdigutvecklat och invigs med ett releasekalas den 1 oktober. Härefter kommer For fun att vara en regelbundet återkommande aktivitet, första lördagen varje månad.

− Vi utgår från ett konstverk eller hela utställningen och låter oss inspireras för att sedan gå ner till studion eller vara kvar i utställningen och skapa själva. Det blir ett lekfullt sätt att få kontakt med samtidskonsten, säger Cornelia Cederleüf.

Konstjakt och Pandemonium-bygge
Den 1 oktober äger For Fun rum i utställningen Pandemonium: Art in a time of creativity fever, som är en del av den pågående Göteborgs internationella konstbiennal. Då blir det konstjakt, rörelseperformance med konstnären Pernilla Ljungkvist och möjligheten att delta i ett Pandemonium-bygge.

− Vi ska bygga ett gemensamt palats. Pandemonium är temat för biennalen och även namnet på det palats som Lucifer skapade efter att ha fördrivits från himlen. Konstnären och konstpedagogen Anna Petters kommer att leda arbetet, säger Cornelia Cederleüf.