”Ska vara enkelt att komma igång hos oss”. Vättlefjälls motionsanläggning öppnar tisdag 19 april i nordöstra Göteborg.  “Det ska vara enkelt att komma igång och träna hos oss”, säger Ida Carlberg, idrottsarbetare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Den nya motionsanläggningen ligger vid Vättlefjälls naturreservat. Fönstren vetter mot skogen och naturen, så det natursköna har vävts in i byggnaden. Anläggningen är cirka 520 kvadratmeter stor.

Det finns ett mindre gym, en aktivitetssal, en aktivitetsyta utomhus under tak, två större och ett mindre omklädningsrum med dusch, samt personalutrymmen.

– Vi riktar oss till fysiskt inaktiva, men fysiskt aktiva kan givetvis också komma till oss.

Gym och återhämtning

I gymmet finns nio maskiner med gummibandsmotstånd. Maskinerna behöver inte ställas in och det gör att det är enkelt att träna. De går att använda på egen hand men det går även att vara med i gymcirkel. Det finns också pass att gå på i aktivitetssalen eller utomhus.

– Fokus är återhämtning, närvaro och att komma ner i varv, men också stärka inifrån och ut. Vi har yoga inomhus och skogsmeditation utomhus. Ibland kanske vi stannar på aktivitetsytan och ibland går vi ut i skogen.

Allmänhet och föreningar

Vättlefjälls motionscentrum är öppet för allmänheten dagtid måndag till fredag.  Verksamheten sköts då av idrotts- och föreningsförvaltningen. På vardagskvällar klockan 18 – 22 och på helger klockan 8 – 20 kan föreningar och andra aktörer boka anläggningen. Vättlefjälls motionscentrum öppnar 19 april.

– Då är alla välkomna för att ställa frågor och se anläggningen. Vi har en gratis provträningsvecka per år som går att utnyttja innan man bestämmer sig för att köpa kort, säger Ida Carlberg.

Vättlefjälls motionscentrum invigs den 3 september 2022.

Yogasalen. Foto: Ida Carlberg