Mötesplats för gamla och unga. En rosa basketplan, en konstgräsplan, en scen, schackbord och sittplatser. Det är några inslag i Biskopsgårdens kombinerade näridrottsplats och mötesplats som avdelas av ett upplyst och öppet gångstråk. Tanken är att såväl barn- och ungdomar som vuxna ska kunna träffas utomhus. Platsen kallas för Väderleken och invigs nu på torsdag.

Att det blev en rosa basketplan har sin bakgrund i att många tjejer i området spelar basket.

– Vi har jobbat mycket med invånargrupper i området för att ta reda på vilka önskemål som finns. Flickorna ville ha en basketplan och någon föreslog att den skulle vara rosa. Då blev den det, säger Margareta Sjöholm, Bo Bra i Biskopsgården, SDF Västra Hisingen.

Vuxna och barn på samma ställe
Området där platsen ligger har öppnats upp och fått ny belysning, med idrottsplatsen på ena sidan och mötesplatsen på andra. Näridrottsplatser är platser där främst äldre barn och ungdomar i närområdet kan leka, idrotta och umgås. Margareta Sjöholm menar att det även bör finnas möjlighet för vuxna människor att umgås där barn och ungdomar träffas.

– Tanken är att mötesplats Väderleken ska bli en ny för vuxna, en sådan som man kan se internationellt, där vuxna träffas och till exempel spelar schack, säger Margareta Sjöholm.

Fotbollshjältar skriver autografer
Väderleken är belägen mellan Dimvädersgatan och Godvädersgatan och invigs torsdag den 12 maj mellan klockan 16 och 18 med musik, tal, fotbollsturnering. Som extra krydda kommer några spelare ur IFK Göteborg för att skriva autografer. Även gaisaren Mervan Celik, hemmahörande från Biskopsgården och stort föredöme för områdets ungdomar kommer göra sitt bästa för att komma trots att han har spelat en match.

– Nu ser vi fram emot en liten oas med liv och rörelse som är tryggt och där man är synlig för omgivningen, säger Margareta Sjöholm.