Fotbollstränare, scoutledare eller jourhavande medmänniska. Det är ideella uppdrag som går att söka via sajten Frivillig. Sedan starten för snart ett år sedan har drygt 25 uppdrag förmedlats och ett 50-tal föreningar registrerat sig på webbplatsen.

− Frivillig är en mötesplats där människor som vill jobba i olika föreningar kan gå in och söka uppdrag och där föreningar kan lägga ut aktuella uppdrag, säger Pia Svanqvist på Göteborgs Föreningscenter, som ansvarar för sajten.

26 uppdrag att söka

I mars förra året stod den nya mötesplatsen klar. Men det var inte förrän under hösten som förmedlingsarbetet tog fart och föreningarna började gå in och registrera sig.

Just nu finns uppgifter om 57 olika föreningar och 26 aktuella uppdrag att söka.

− Är man intresserad av något speciellt kan man dessutom skriva in sig som frivillig, även om det i dagsläget inte finns något uppdrag som passar, säger Pia Svanqvist.

Endast helt oavlönade jobb

Att annonsera på sajten är gratis och det är endast tillåtet att förmedla helt oavlönade uppdrag. Inspirationen är hämtad från Malmö och Öresundsregionen.

− Där har den här typen av mötesplats funnits ett tag. Även i Stockholm finns något liknande och vi kände att det behövdes en sida för Västra Götalandsregionen.

Frivilliga redan rekryterade

Bland de föreningar och organisationer som redan funnit frivilliga med hjälp av mötesplatsen märks bland andra Föräldraföreningen mot narkotika och Pixbo Wallenstam innebandy.

Göteborgs Föreningscentrum och Västsvenska Idrottsförbundet står bakom sajten, som även stöttas av Göteborgs Stads idrotts- och föreningsförvaltning.