Kom och lär dig skejta. Hallå där Louise Parbring, enhetschef på kultur och fritid i Angered, i dag inviger ni en skateramp i Hammarkulleparken. Vad händer?

Louise Parbring.

– Massor av skoj. Vi har ungdomar på plats som lär ut skateboard, det blir DJ med musik och tiktok-dans och så hoppas vi få lite uppvisning med skatetrix av de som kan det riktigt bra.

Var finns rampen?

– Den ligger i Hammarkulleparken, bredvid lekplatsen. Hos Parkleken som har öppet måndag till lördag 9–16 går det att låna utrustning – bräda, hjälm och skydd. På torsdagseftermiddagar finns unga skatelärare på plats för den som vill lära sig mer.

Är det bara att komma dit och skejta?

– Absolut. Det är en nybörjaramp, men det är jätteroligt om de som är lite större och kan lite mer kommer och kan lär ut.

Under sommaren har ni haft skateskola där, eller hur?

– Ja, rampen har kommit till tack vare ett fint samarbete mellan en skateklubb i Kållered, Actionpark samt parkleken och fritidsverksamheten Minimixen. Tillsammans ordnade de en skateskola i somras då de också besökte den betydligt större Acctionpark i centrala Göteborg.

Nåt annat kul som händer i Hammarkulleparken?

– Jag vill gärna puffa för vår parklek. Alla åker till Plikta i Slottsskogen, men få vet att det finns en fin parklek i Hammarkulleparken. Det vore jättekul och fler kom hit – alla är välkomna till Hammarkullen, och förstås till invigningen!