Lanseras på Tynneredsdagen. Nu får ungdomar i västra Göteborg en egen hemsida för inflytande och kontakter in i Göteborgs kommun. Den lanseras på Tynneredsdagen 5 maj, årets stora festivaldag i Tynnered.

Den nya hemsidan – www.ungf.se – har byggts av sju högstadie- och gymnasieelever i Västra Göteborg som i höstas gick en två dagars utbildning i publiceringsverktyget WordPress.

– Sedan har de lagt ner en massa jobb på att designa hemsidan, tillsammans med mig och min kollega Daniel Källen Vidman, säger Ida Folkesson, ungdomskonsulent i Västra Göteborg.

Ungas delaktighet
De sju ungdomarna är med i Ungdomsforum, en kommunal verksamhet för att stärka ungas delaktighet.

– Vi vill skapa ungdomsinflytande även på webben, säger Ida Folkesson, som även är projektledare för Ungdomsforum.

– Nu får vi en virtuell mötesplats för snabb kontakt mellan ungdomar och kommunen, samtidigt som det blir lättare att komma i kontakt med Ungdomsforum. Ett sätt att skapa möten och tillgänglighet så att ungdomar ska kunna påverka, säger Ida Folkesson.

Svar inom 14 dagar
En viktig del på hemsidan är en fråga-svar-funktion där ungdomar kan ställa frågor om till exempel fritid, skola eller resor. På så sätt kan de få kontakt med kommunens tjänstemän, ansvariga på Arbetsförmedlingen eller Västtrafik.

– Inom varje område finns en eller flera kontaktpersoner som vi har döpt till resurspolare. Från dem ska ungdomarna få svar inom två veckor, säger Ida Folkesson.

Hemsidan ska också informera om vad som händer i stadsdelen och man ska kunna ansöka om bidrag ur Ungdomspotten.

– I den potten finns pengar från olika fritidsgårdar i Västra Göteborg, som barn och unga mellan 10 och 25 år kan söka till arrangemang som de vill genomföra.