Guidade turer för fjärde året. För fjärde året arrangerar Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs hamn guidade båtturer i hamnområdet. Första chansen ges redan nu på tisdag den 26 maj.

Göteborgs hamn har en lång och för staden betydelsefull historia. Även om lossning och aktiviteter allt mer kommit att begränsas till ytterhamnarna hanteras här än idag mer gods än i alla andra svenska hamnar tillsammans. Stor del av Skandinaviens import och export tar vägen över Göteborgs hamn – inte sällan med hjälp av världens största godsfartyg.

Utställning ger inblick
De senaste årens guidade hamnturer har visat att det finns ett utbrett intresse att få en närmare inblick i den fortfarande så viktiga hamntrafiken. Sjöfartsmuseet Akvariet presenterar en utställning kallad Stad längs vattnet som en lämplig introduktion till hamnturerna. Visningar av utställningen hålls 11.45, 12.15 och 12.30 samma dag som båtturerna.

Under säsongen arrangeras guidade turer i hamnen följande dagar: 26 maj, 4 augusti, 22 augusti, 1 september och 12 september. För anmälan: se länken nedan.