Åktur med 1930-talsmodeller. När Lisebergsklassikern Farfars bil lanseras i ny tappning har Volvo fått vara med och forma åkupplevelsen. Lastbilarna och bussarna är inspirerade av gamla Volvomodeller och under åkturen får barnen veta mer om både trafiksäkerhet och historia.

– För oss känns det helt fantastiskt att äntligen kunna knyta ett av Göteborgs allra starkaste och viktigaste varumärken till Liseberg. Volvokoncernen, med sin gedigna kunskap om tunga fordon och trafiksäkerhet, har gjort det möjligt för oss att lyfta våra älskade Farfarsbilar till en helt ny nivå, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Alla barn får ”körkort”
Attraktionen, som är flyttad till en mer central plats i nöjesparken, har åtta lastbilar och fyra bussar – samtliga inspirerade av fordonsmodeller från 1930-talet. Efter åkturen kan barnen hämta ut ett körkort med foto som visar att de genomgått Lisebergs och Volvos körkortsutbildning.

Den 4 juni klockan 11.30 invigs den uppdaterade åkattraktionen. Alla barn mellan 2 och 7 år får delta i körkortsutbildningen som leds av dagens körskollärare Lasse Kronér. Anmälan görs på Lisebergs hemsida.