Hammarkullens efterlängtade idrottshall invigdes på torsdagen med högtidlig bandknytning och breakdanceuppvisning. Bland gästerna på den välbesökta invigningen fanns också friidrottstränaren Yannick Tregaro, själv uppvuxen i Hammarkullen.

Ett år efter det första spadtaget var Ann Lundgren och Roland Schüler, ordförande i SDN Lärjedalen respektive idrotts- och föreningsnämnden, åter på plats i Hammarkullen men denna gång inomhus i en splitterny idrottshall, oerhört stor till yta och rymd.

Idrott för årskurs 6-9

– Jag är så himla glad, så jag vet nästan inte vad jag ska säga, inledde Ann Lundgren sitt invigningstal.

Hon var glad för investeringen i en riktig idrottshall och inte bara i en gymnastiksal, som var det ursprungliga önskemålet.

Intill Ann Lundgren stod två unga flickor; den ena representerade skolan och den andra flickan represen- terade föreningslivet. Med blågula band knöt Ann Lundgren och Roland Schüler symboliskt ihop föreningslivet och skolan, som kommer att använda hallen allra mest. Därmed var Hammarkullehallen invigd.

Invigningspubliken i hallen dominerades av elever från Hammarkullsskolan och Nytorpsskolan med sina lärare. Här kommer lektionerna i gymnastik och idrott fortsättningsvis att äga rum för årskurserna 6 – 9. Här var också idrottsutövare och föreningsaktiva samt många boende i området som mer eller mindre betraktar hallen som sitt hus.

”Kämpa, slit och njut av hallen”

The Ultimate, en grupp på fem pojkar, breakdansade mitt i en ring av ungdomar som jublade och applåderade. Inga ord och ingen bild kan visa de akrobatiska konsterna.

Många var naturligtvis särskilt inbjudna en dag som denna: politiker, tjänstemän och kändisar som Gunnar Larsson, Riksidrottsförbundets ordförande och Yannick Tregaro, uppvuxen i Hammarkullen och nu tränare för bland annat Christian Olsson.

Yannick Tregaro talade om motivation och inspiration. Han förde en dialog med ungdomarna och budskapet han gav var: Bestäm er för att bli bäst i världen, träna och träna, kämpa och slit och njut av hallen!

Flickor från Club Deportivo Libertad i vackra dräkter utförde flera dansnummer. Som avslutning sjöng gruppen Shokorinaz, flera av flickorna har varit elever på skolan.

Räcker till för matcher

Allra sist på programmet var det öppet hus, då några brukare och ett flertal föreningar visade vad de håller på med i sina verksamheter. Massor av folk var i rörelse och gick omkring och tittade i den nya idrottshallen. Några föreningar erbjöd besökarna att pröva på olika idrottsgrenar.

Hammarkullehallen är byggd delvis i två plan – en del har full takhöjd – och ligger vid den stora grusplanen söder om Hammarkullsskolan. Ytan är 43 m x 24 m, vilket innebär fullskalemått enligt normen för idrottshallar. Det betyder att ytan är tillräcklig för tävlingsmatcher i till exempel handboll och innebandy.

64CE.jpg
Foto: Anna Jolfors