Fylls med människor och kultur. Kulturhuset Bergsjön vid Rymdtorget öppnar den 17 augusti. Det blir tal, uppträdanden, musik och feststämning. “Det har varit en lång process under många år men nu är lokalerna redo att fyllas av människor och kultur”, säger Emma Makkonen, enhetschef.

Kulturhuset Bergsjön är nästan 3000 kvadratmeter stort och är till för alla. I huset finns det ateljéer för barn och vuxna, keramikstudio, musikstudio, café, utställningshall, biograf och scener för musik, dans och teater. Bergsjöns bibliotek ska flytta in i kulturhuset.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna dörrarna till Kulturhuset Bergsjön, säger Emma Makkonen.

Lång väntan

Det har nämligen varit en lång väntan på kulturhuset och många år av stort engagemang från både lokalsamhälle och föreningsliv.

– Nu börjar arbetet med att fylla huset med kultur och aktiviteter i samarbete med, och för, närområdet. Genom kulturhuset vill jag att fler ska få ta del av kulturupplevelser och bli inspirerade till eget skapande. Jag hoppas att kulturhuset bidrar till att Bergsjön blir en hembygd att vara ännu mer stolt över, säger Emma Makkonen.

Ett spännande projekt

Kulturhuset Bergsjön är byggt av Higab och är ett av bolagets tre projekt som ingår i Göteborgs 400-årsjubileum.

– Det har varit ett väldigt spännande projekt och extra roligt med det positiva engagemanget i närområdet. Vi tycker att huset passar fint ihop med övrig arkitektur runt Rymdtorget. säger Christian Motter, projektledare på Higab.

Senare i sommar kommer Kulturhusets fasad att få ribbor av cederträ. I höst ska park- och naturförvaltningen göra i ordning området runt huset. Invigningen av Kulturhuset Bergsjön äger rum den 17 augusti klockan 13-19. Kulturhuset kommer att ha öppet alla dagar i veckan.