En kombinerad fritidsgård och idrottshall för handboll, basket och friidrott invigs på lördag. Sandeklevshallen är den senaste, men inte sista, i raden av fullskaliga sport- och friidrottshallar i kommunen som ska locka fler ungdomar till idrotten.

Till en början är det handbollens BK Banér, basketens Bosna och friidrottens Utby IK som huserar i den nya, stora hallen i Bergsjön. Men det finns både utrymme och planer för fler.

– Stadsdelen satsar ordentligt och finansierar en projektanställning under tre år för att få fler föreningar i Bergsjön, säger idrotts- och föreningsförvaltningens enhetschef Martin Maros.

Café med utsikt

Den fullskaliga sport- och friidrottshallen innehåller en 40 x 20 meter stor delbar plan för bollidrotter och en friidrottshall med sex 60-meters löparbanor, höjdhopp, längdhopp och stavhopp. Dessutom ett aktivitetsrum för dans och karate och på plan två en cafélokal med utsikt över hallen.

Den angränsande fritidsgården kommer att ha öppet under kvällarna måndag till fredag.

En liknande anläggning står snart klar även i Björlanda.

Fotnot:
Invigningen av Sandeklevshallen, med rundvandring, tal, mingel och uppvisningar, äger rum klockan 12.00 lördag 3:e mars.