Världspremiär öppnar ny säsong på Storan. Cirkus Cirkörs Undermän är den första programpunkten på Storan i år. Den 28 april presenterar den världsturnerande nycirkusgruppen en föreställning fylld av akrobatik, livemusik och misslyckanden. Undermän är den sanna historien om tre akrobater som förlorar sina partners och därmed sina karriärer och drömmar.

En underman är basen i parakrobatik. Det är personen som står under och lyfter fram sin partners ekvilibristiska och akrobatiska färdigheter. Cirkus Cirkörs nya föreställning handlar om tre män som förlorat sina partners. Deras liv har gått ut på att stötta, balansera, lyfta och rädda. Men vem stöttar en kvarlämnad underman?

Männen bestämmer sig för att hitta livsluften och ta revansch.

Första programpunkten för säsongen
Undermän är en produktion skapad av regissören Olle Strandberg i nära samarbete med dem som står på scen. Olle Strandberg är koreograf, dansare och projektledare i cirkus-, nutida dans- och streetdanceproduktioner.

Föreställningen är den första programpunkten på Storan i vår och spelas vid två tillfällen, 28 och 29 april.

–Att en världsturnerande nycirkusgrupp väljer att lägga sin premiär i Göteborg känns så klart jätteroligt, säger Pernilla Appelqvist, projektledare på Kulturförvaltningen.

Bob Dylan-festival i maj
Under våren och sommaren ska den för tillfället stängda Storan användas för musik- och teaterarrangemang av olika slag. Det är Kulturförvaltningen som står för samordningen.

–Vi har ingen egen produktionsbudget utan hyr ut lokalerna till lämpliga produktioner. Några saker är spikade redan nu, det blir exempelvis en Bob Dylan-festival på Storan i slutet av maj, säger Pernilla Appelqvist.

Anbudstiden för att driva Storan snart ute
Just nu pågår arbetet med att hitta en aktör som kan driva någon form av kulturverksamhet i den anrika byggnaden. I dagarna går anbudstiden ut för alla intressenter och redan nästa vecka börjar Higab gå igenom inkomna anbud.