Öppet sex dagar i veckan. 23 april invigs ett nytt bibliotek på Opaltorget i Tynnered. Biblioteket riktar sig främst till barn som är mellan 0 och 12 år och deras vuxna, och blir en plats för skapande, nyfikenhet och litteratur.

Susanna Månsby ser fram emot att öppna ett nytt bibliotek på Opaltorget i Tynnered, en mötesplats för litteratur och skapande.

– Det ska bli jätteroligt att få öppna ett nytt bibliotek. Det kommer att bidra till att lyfta området och ge många spännande möten. Det har funnits en ”vit fläck” här i västra Göteborg där det saknats ett bibliotek, så det är extra roligt att få öppna ett bibliotek för barn och deras familjer här i Tynnered, säger Susanna Månsby, enhetschef för Opaltorgets bibliotek och Frölunda kulturhus.

Kreativ programverksamhet

I en del av lokalerna finns en ateljé där kulturproducenter från Frölunda kulturhus kommer att ha kreativ programverksamhet som exempelvis skapande workshops, föreställningar, föreläsningar och arrangemang i samverkan med andra aktörer i området.

Opaltorgets bibliotek invigs på Världsbokdagen 23 april klockan 12–15. Biblioteket kommer att vara öppet sex dagar i veckan: vardagar klockan 10–17 och lördagar klockan 11–15.

I mitten Katja Ahlsell, projektledare för Opaltorgets bibliotek. Inredningssamordnarna Louise Blomquist (till vänster) och Isabell Bernaards (till höger). Foto: Julia Åhall