Entrésystemet till simhallar och idrottsanläggningar uppgraderas. Kassa- och biljetthanteringen blir mer flexibel och staden gör en besparing på 300.000 kronor per år.

Tretton av Göteborgs stads anläggningar har ett entrésystem där en särskild läsare registrerar besökarnas magnetbrickor. Magnetbrickorna är laddade med information om typ av biljett eller träningskort, betalning och giltighetstid.

Ingen större skillnad för besökare

Ett entrékort med tillhörande magnetbricka kan till exempel ge tillgång till samtliga simhallar och dessutom hantera kringtjänster som gym och simskoleundervisning.

Nu ska systemet uppgraderas – även om besökarna inte kommer att märka någon större skillnad.

– Uppgraderingen innebär främst en ekonomisk besparing för staden och skattebetalarna. Lästekniken förbättras och blir mer transparent, vilket gör att vi inte längre är bunden till en enda leverantör av magnetbrickor, säger Katarina Elfversson på idrott- och föreningsförvaltningen.

600.000 besöker anläggningarna varje år

Göteborgs idrottsanläggningar hanterar 600.000 besökare varje år. Kostnaderna för installation och uppgradering av systemet kostar knappt
300.000 kronor.

En investering som tjänas in på ett år eftersom kostnaderna för magnetbrickor beräknas minska från 400.000 till 100.000 per år.