Klart nästa vår. Nära Lövgärdet och Rannebergen intill Vättlefjälls naturreservat bygger idrotts- och föreningsförvaltningen nu ett nytt motionscentrum. Anläggningen ska bidra till en aktiv fritid och bättre hälsa för fler i nordöstra Göteborg. Bygget beräknas vara klart våren 2022.

– Framför allt vill vi nå personer som idag tränar lite eller inte alls. Det här ska vara en plats där vi hjälper dig att komma igång, hittar en träningsform som passar dig, men också fokuserar på återhämtning, säger Camilla Wikander, samordnare för friskvårdsfrågor på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Gym och gruppträning

Den nya anläggningen ligger på gångavstånd till Surtesjön och granne med en kanotpool. Huset blir 520 kvadratmeter stort med plats för gym, aktivitetssal för gruppträning och omklädningsrum med duschar. Det blir också en samlings- och aktivitetsyta utomhus under tak.

Öppet för föreningar på kvällstid

– Vi kommer att erbjuda aktiviteter både inomhus och utomhus och hoppas att motionscentrumet kan bli en ny mötesplats som också får fler att upptäcka Vättlefjäll, säger Camilla Wikander.

Till skillnad från anläggningarna i Skatås, Ruddalen och Länsmansgården kommer Vättlefjälls motionscentrum att vara öppet på kvällstid för föreningar som ska driva egna aktiviteter. Dagtid kommer idrotts- och föreningsförvaltningen ordna gruppaktiviteter och bemanna gymmet.