320 000 besökare under 16 dagar. Skräckhus, pumpor, fågelskrämmor och godis är ett vinnande koncept för Halloween på Liseberg. Årets upplaga drog rekordpublik och omsatte 90 miljoner kronor.

Årets skräck-inspirerade park drog 30 000 fler besökare och ökade med 25 miljoner i omsättning jämfört med det föregående rekordåret 2017. Sammanlagt besöktes de fyra skräckhusen Gasten, Vinden, Zombie och The Experiment av 140 000 gäster – nästan hälften av besökarna passade alltså på att bli ordentligt skrämda. Inte minst bidrog de 220 skräckaktörerna till den kusliga stämningen på denna sidan Mölndalsån.

Sommarens tapp nästan upphämtat
Rekordet var extra välkommet för nöjesparken efter sommarens besökstapp. Då bidrog det varma vädret, fotbolls-VM och Valkyrias sena öppnande till en treprocentig minskning i besöksantalet jämfört med 2017. Det tappet är nu nästan upphämtat och delar av det som återstår hoppas Liseberg ta igen under Jul på Liseberg.

För nu inleds det intensiva arbetet med att byta ut spindelväv och zombies mot tomtar och kilometervis med ljusslingor. Personalen har cirka tio dagar på sig innan premiären för Jul på Liseberg fredag den 16 november.