Magisk stämning i glaspalatset. Den 23 augusti är det dags för tredje delen av Trädgårdsföreningens scenkonstserie Palmarum. Det här gången är det musikgruppen Tempel och dansarna Danielle de Vries och Chiaki Horita som står för underhållningen.

I serien Palmarum låter Trädgårdsföreningen intressanta akter som går utanför de etablerade scenerna ta plats i Palmhuset.

Del tre låter bandet Tempels fylla det vackra glashuset med sin motsägelsefulla musik: Det är djupt och svävande, massivt och skört när moderna syntar tampas med distade gitarrer och programmerade trummaskiner smälter samman med traditionella slagverk.

Här möts också två dansare från två olika världsdelar i en duett – Danielle de Vries från Göteborg och Chiaki Horita från Japan. Båda har dansat i uppsättningar på GöteborgsOperan.

Unik miljö för scenkonst
Palmarum återkommer under hösten med ytterligare två scenkonsttillfällen.

– Palmhuset är ett vackert rum, när det fylls av musik och konst skapas en magisk stämning. Vi är glada att kunna erbjuda scenkonst i den här miljön och skapa ett spännande möte mellan publik och artist på en unik plats, säger Lisa Brunnström, evenemangsledare på Trädgårdsföreningen.