Tävla i hinderbanan. Utomhusgymmen har kommit för att stanna. Runt om i Göteborg byggs lättillgängliga och avgiftsfria träningsanläggningar. Nästa på tur: Kvibergs Park. Invigning: Lördag 20 februari.

Det nya utomhusgymmet nära Beach Center i Kvibergs Park har redan smygstartat i liten skala. Nu på lördag blir det officiell invigning med personliga tränare och möjlighet för den tävlingssugne att mäta sina krafter i hinderbanan.

– Det har blivit jättefint. Vi vill att utegymmen och spontanidrottsplatserna ska ligga där människor rör sig så att de kan användas av så många som möjligt, säger Annika Svensson som är kundkoordinator på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Vid motionsslingan i Kvibergs Park motionerar massor av göteborgare varje dag

Många gör gymmet till ett utflyktsmål
– Ur ett folkhälsoperspektiv är det viktigt att göteborgare i alla stadsdelar ges möjlighet att träna och röra på sig. Dessutom är det förstås bra när anläggningarna är lättillgängliga och gratis – på så sätt skapar vi bättre träningsförutsättningar för alla, säger Annika Svensson.

Erfarenheterna från tidigare utomhusgym visar också att de kommit att användas av olika grupper:

– Det kan vara motionärer som är ute och springer och vill värma upp eller stretcha efter träningsrundan, men det finns också många som gör en utflykt med utegymmet som mål – kanske för att köra ett litet pass eller bara sträcka på kroppen en stund, säger Annika Svensson.

Träningstips på plats
I samband med lördagens invigning finns personliga tränare och instruktörer på plats mellan klockan 12 och 16.

– En utmärkt möjlighet att få professionella råd och tips om sin träning, säger Annika Svensson.

Den nya anläggningen på Krutvägen 6 har kostat 400 000 kronor att färdigställa, och beslut är redan fattat om ytterligare ett utegym vid Dalen i Slottsskogen.

3638.jpg