Träningsstationer för alla muskelgrupper. På lördag 6 oktober invigs ett nytt utegym vid Ruddalens idrottscentrum. ”Det är utformat så att alla kan träna utifrån sina förutsättningar” säger Malin Larsson, planeringsledare på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Ruddalens idrottscentrum har haft ett utegym i många år som var i behov av upprustning. Då valde Idrotts- och föreningsförvaltningen att satsa på ett helt nytt utegym. Den kommer att ha ett flertal stationer och en träningsmodul, så kallad cage, som kan användas till olika övningar med den egna kroppsvikten.

– Den består av hopsatta riggar med bland annat romerska ringar, säger Malin Larsson.

Utegymmet kommer ha utrustning för att träna alla muskelgrupper, styrka, balans och pulshöjande övningar. Det kommer också finnas tydliga instruktioner i text och bild med information om hur övningen utförs och vilka muskelgrupper som tränas.

Något för alla
Göteborgs Stad har sedan tidigare ett 20-tal utegym runt om i staden och det är en träningsmöjlighet som bli allt populärare.

– Jag tror det beror på att det är så lättillgängligt och att du kan träna utifrån dina egna förutsättningar. Gymmet är gratis, alltid öppet och du kan göra ett fullt träningspass eller bara stanna till för tre övningar när du är ute med hunden.

Utegymmet vid Ruddalens idrottscentrum invigs den 6 oktober med bland annat träningstips av personliga tränare, inspiration från bandyföreningen SK Höjden, tips om hur man kan jobba hälsofrämjande på arbetsplatsen och möjlighet att prova på cirkelträning och delta i barnaktiviteter.