På lördag kväll är det premiär för Mahagonny, en av de största operaföreställningarna hittills på Artisten. Uppsättningen är en slutproduktion av sistaårseleverna från opera- och musikalklasserna på Högskolan för Teater, Opera och Musikal i Göteborg.

Ett 20-tal sångare framträder på scen, regisserade av Per-Erik Öhrn.
– Mahagonny har en mycket speciell instrumentering, alla stilar blandas, säger Mattias Palm som medverkar från musikalklassen.

Här blandas, jazz och kupletter med traditionell opera. 30 musiker från Musikhögskolan och Göteborgsmusiken dirigeras av Anders Wiklund.
Operan var vid uruppförandet 1930 en samhällsatir riktad mot kapitalismen i Tyskland. Musiken skrevs av Kurt Weill och texten av Bertol Brecht. Handlingen utspelar sig i en stad som grundats av gangsters. Där allt kan köpas för pengar men den fattige som inte kan betala för sig blir ett offer.

Mahagonny är en av få produktioner där det passar att blanda opera- och musikalartister vilket är både spännande och utvecklande för eleverna och samtidigt en del av Högskolan för Teater, Opera och Musikals tanke om samarbete mellan klasserna.

Mahagonny har premiär på Artisten lördagen den 16 februari. Operan spelas fram till den 3 mars.