Gratis att prova på. Sugen på att prova vattengympa eller massage, få en rejäl kroppsanalys eller helt enkelt bara testa ett annat badhus än det du brukar gå till? Då är helgen 29 och 30 september det perfekta tillfället, då tolv av stadens simhallar och motionscenter har fri entré och gratis ”prova på”.

En kroppsanalys kan ju aldrig skada, så varför inte ta chansen när den dessutom dyker upp gratis på till exempel Tuvevallen söndagen 30 september.

– Att göra en kroppsanalys kan vara ett sätt att få motivation till att komma igång och röra på sig. Vi hoppas kunna inspirera och motivera göteborgarna till en sund livsstil genom att prova på olika aktiviteter på våra anläggningar. Det viktigaste är att hitta en form som känns bra och rolig. Om det är att promenera eller simma, gå på gymmet eller gruppträningspass spelar ingen roll, det viktiga är att man gör något, säger Maria Joängen på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Kajakrace och discocykling
Kroppsanalysen är bara en av många aktiviteter som den nyfikne kan prova på gratis under helgen 29 och 30 september på tolv av Göteborgs bad- och motionsanläggningar. Bad i simhall, kostföreläsning eller ett funktionellt träningspass är också fritt fram att testa för den som vill, och för den äventyrlige finns mer dramatiska aktiviteter än så att prova på.

– På Lundbybadet ordnas kajakrace och hinderbana i simhallen och kettlebox, discocykling och zumba fitness-party som gruppträning. I Kärra simhall kan du prova på fridykning och här finns även det lokala föreningslivet på plats med aktiviteter. Den som vill ta en lugnare stavgångs-promenad i gott sällskap kan prova det i Tuve, Rannebergen och Backa, säger Maria Joängen.

Om man finner friskvårdstjänsterna så givande att man vill fortsätta även efter prova på-dagarna finns det all anledning att slå till direkt. Just den helgen får den som bokar personlig tränare, kostrådgivning, friskvårdstest, konditionstest, kroppsanalys och massage 30 procents rabatt.