Omöjligt hinna med allt. På fredag 19 oktober är det dags för Kulturnatta. Det finns massor med saker att se och upptäcka. Gör ditt eget program på webben eller kliv ut genom dörren och ta kvällen som den kommer.

Det är 27:e året som Kulturnatta anordnas. Kulturnatta är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och det fria Kulturlivet. Alla kan ordna en händelse på Kulturnatta och varje arrangör finansierar sina egna evenemang.

– I år blir det över 170 programpunkter. De flesta finns i de centrala delarna av stan, men det händer en del även på Hisingen och i Östra Göteborg i samband med konstrundan där, säger Stina Larsson, projektledare för Kulturnatta.

Spara dina favoriter
På Kulturnattas webb kan du själv botanisera bland de olika programpunkterna och sortera dem i olika kategorier som musik, dans, film, guidad visning med mera.

– På sin dator eller telefon går det att spara sina favoriter och så får man sitt eget program i kronologisk ordning, säger Stina Larsson.

Det finns något för de flesta. De minsta kan till exempel gå på barnteater och olika gör det själv-saker.

– Oavsett ålder kan man hitta något som tilltalar en.

Bioöverraskning på Hagabion
Under Kulturnatta kan du till exempel gå till Trädgårdsföreningen. Där invigs höstens installation med en sprakande eldshow under Ravelinkullen klockan 19. Eldkonstnärer från Eldfågel lyser upp höstmörkret med sina flammor.

Gillar du överraskningar och att gå på bio ska du bege dig till Hagabion. Där visas en film med hemlig titel klockan 22.30.

På Angereds teater kan du uppleva dansföreställningen Världar av väntan klockan 17.

– Man kan planera kvällen eller så tar man den som den kommer, jag tycker båda sätten funkar bra, säger Stina Larsson.

Det är fri entré till nästan alla programpunkter.