Svensk musik hyllas. P3 Guld kommer tillbaka till Göteborg och Partille arena den 27 januari 2023. Upplagan bjuder på två nya priser: P3 Ikon och Årets album. “Det känns väldigt roligt att få hylla den bästa svenska musiken tillsammans med publiken”, säger P3-profilen Tina Mehrafzoon som leder galan för sjätte gången.

En musikfest fylld med prisutdelningar och liveframträdanden blir det på P3 Guld. Galan summerar musikåret 2022 och blickar samtidigt framåt. Det går som vanligt att rösta på sina favoriter och vara med och utse årets vinnare.

– Alla tillfällen att få fira och säga tack för musiken är viktiga och det fina med P3 Guld är att vi gör det med fansen, säger Tina Mehrafzoon.

Nya kategorier

Det har gjorts en del förändringar när det gäller priskategorierna. De tidigare nio har blivit sex och två av dem är helt nya. Det är P3 Ikon som går till en död eller levande person som har ikonisk status i svenskt musikliv och Årets album som går till ett album där låtarna både har hög konstnärlig kvalitet och en tydligt sammanhållen helhet.

P3 guld sänds i P3, SVT Play och i appen Sveriges Radio Play klockan 21.00 och i SVT2 klockan 21.45. Den 5 december offentliggörs det vilka som är nominerade i priskategorierna.