Ny hösttradition i Slottskogen. Kasperteater, friluftsgudstjänst och historiska vandringar. På söndag är det stor folknöjesdag i Slottsskogen, med muntrationer och inspiration från förra sekelskiftet. Och den som vill får gärna klä sig i gammaldags kläder.

Folknöjesdagen är en ganska ny hösttradition i Slottsskogen, som varit göteborgarnas gröna oas sedan 1874. På den tiden fanns en polisstation i parken, den är numera ett minimuseum och håller öppet klockan 12 -15 på söndag.

Invigning på Gräfsnäsgården
Dagen invigs vid Gräfsnäsgården klockan 11 och sedan bjuds det på folkdansuppvisningar, nallecirkus, dockteater, tunnbrödsbak och mycket mer, bland annat tre framträdanden med Lasse Dahlquist-sångarna.

Landskapsstugorna visar upp sin verksamhet och i Smålandsstugan blir det servering av ostkaka, blomsterbindning och visor med Mors kammarkör klockan 12 och 13.30.

Guidad vandring i parken

Med start från den lilla Kasperteatern klockan 11.30 går en guidad vandring med historisk inriktning utmed naturstigen upp till Stora Utsikten. Den genomförs även om det regnar, men flera av de andra utomhusaktiviteterna ställs in om det blir busväder.

På söndag är det också sista chansen att hälsa på getter, höns och de andra djuren i Barnens zoo, eftersom hösten närmar sig. Till och med söndag är Barnens zoo och ponnyridningen öppna klockan 10- 16.30 men från och med måndag får man gå till de ordinarie djurhagarna om man vill titta på djuren i Slottsskogen.