Välkänd profil i Jubileumsparken. 2017 började Joakim arbeta som parkvärd i Jubileumsparken i Frihamnen på Hisingen. Det var hans första jobb med lönebidrag och kom att betyda mycket för både honom och för Jubileumsparken. Nu har Joakim gjort sin sista dag i parken och uppmärksammas av kollegorna för sitt fantastiska arbete.

– Joakim är en stjärna. Han har en unik förmåga att få människor att känna sig välkomna. Det är så viktigt, eftersom Jubileumsparken ska vara en plats för alla. Joakim är också ett fantastiskt exempel på att människor med olika funktionalitet kan jobba hos oss. När vi rekryterar välkomnar och uppmuntrar vi mångfald i bakgrund, personlighet och funktionalitet, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare för föreningen Passalen, som i samverkan med Göteborg Stad driver det dagliga arbetet i Jubileumsparken.

Välkänd bland stammisarna

Under sin tid i Jubileumsparken har Joakim blivit något av en profil och ansiktet utåt för parken. Han är välkänd bland ”stammisbesökarna” och det är många som frågar efter just honom vid sina besök.

– Joakim har arbetat här i tre år och bidragit enormt mycket till parken. Han har utvecklat ett kösystem som används för att strukturera arbetet. Han har också skapat rutiner i parken för att begränsa smittspridning av covid-19, vilket varit viktigt i dessa tider. Joakim har dessutom bidragit till att skapa en trygg och öppen atmosfär i Jubileumsparken, säger Ia Kjellsdotter.

”Var sak har sin tid”

Joakim har blandade känslor inför att sluta i Jubileumsparken.

– Det är både kul och tråkigt. Jag har lärt mig massor av saker de här åren, både av besökare och kollegor. Det bästa har varit att även om jag haft lite svårt med vissa saker, så har vi hjälpts åt och jag har kunnat jobba på mitt sätt. Men var sak har sin tid och nu är det dags att gå vidare. Men jag kommer komma tillbaka – som besökare, hälsar Joakim.