SMHI lovar regn på lördag. Regnet verkar komma som på beställning nu på lördag 8 december. För vädret kan väl inte bli bättre när lekplatsen som är gjorde just för regn invigs och det bland annat bjuds på regndans.

Det är göteborgarna själva som har önskat sig en lekplats som blir extra rolig när det regnar. Inspiration till lekplatsen har hämtats från vattnets olika former och placeringen vid Näckrosdammen. Resultatet har blivit en lekplats med vattenpussar att hoppa i, lekredskapet ”spön i backen” att klättra på och tak formade som löv och som skyddar mot både regn och sol.

– Det unika med regnlekplatsen, som är en del av Göteborgs Stads jubileumssatsning Rain Gothenburg, är att det uppstår nya möjligheter till lek när det regnar. Men den är givetvis utformad för att locka barn såväl som vuxna från hela staden till lek och rörelse i alla väder, säger projektledare Emma Johansson vid park- och naturförvaltningen.

På lördag 8 december invigs alltså regnlekplatsen – med julsånger, tal, regndans och i kaffeluckan serveras varm dryck och pepparkakor.

Och som grädde på moset är SMHI:s prognos för lördag att det blir just regn.

Plats och tid: Vid Näckrosdammen i Renströmsparken, lördag 8 december, klockan 15–16.